Szatmárnémeti VéndiákszövetségA XV-dik találkozó programja

by suport - augusztus 1st, 2007.
Filed under: 2006.

Július 14-én, pénteken Ligeti László Zoltán tanár úrra, a Véndiákszövetség újraalapítójára emlékeznek a szervezők a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében. Előadók lesznek: Szilágyi Éva, Láng Zsolt, Kereskényi Sándor, Sipos Miklós, Boros Mihály, Baranyai Attila. A moderátor Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője lesz.

20 órától kerül sor egy Bartók – Kodály estre a Szatmárnémeti Filharmónia termében, dr Fátyol Rudolf hegedűművész, és Kedves Tamás debreceni gordonkaművész közreműködésével, a Bartók év tiszteletére.

A szombati nap programja 10 órakor veszi kezdetét, ekkor gyülekeznek majd a véndiákok a Főgimnázium udvarán, majd 10.30-kor lesz a “becsengetés”. Az érettségi találkozós osztályok zászlós bevonulása után rövid megnyitó beszédet mond Gönczy Gábor a VDSZ elnöke. Egy perc néma csenddel idén is megemlékeznek az elhunyt tanárokról és diákokról.

Ökumenikus ima illetve köszöntők hangzank el, külön kiemelve a legidősebb és legtávolabbról érkezett véndiákokat. Emléklapokat adnak át az 50, 55 és 60 éves érettségi találkozós véndiákoknak, ezt követően lép színpadra a Kölcsey Ferenc Főgimnázium néptánccsoportja, Csipő Irma tanárnő irányításával.

A jubileumi véndiáktalálkozó alkalmából egy könyv is bemutatásra kerül, “15 év a számok és tények tükrében” címmel. Egész nap megtekinthető kiállításokkal is várják majd a véndiákokat. A délutáni szünet jó alkalom lesz megtekinteni Szatmári Ágnes gyűjteményes tárlatát, A Véndákszövetség 15 évét bemutató fotókat és dokumentumokat, az Amatőr színjátszás története képekben című kiállítást, illetve a szatmári cserkészek fotókiállítását.

A délutáni műsor 18 órától kávéházi-zenével kezdődik, majd 18.30-tól író-olvasó találkozó gazdagítja a programot, melynek keretén belül bemutatják Láng Zsolt könyvét, illetve “Milyen szép a világ…” címmel hangzik el Mihályffy Júlia irodalmi összeállítása.

A 19 órától kezdődő esti szórakoztató műsor keretén belül színpadra lép a Hám János Iskolaközpont “Históriás” együttese, az Egri Csodaszarvas Nétánccsoport, a 4-YOU együttes, Vargák zenekara, illetve az Algorithm együttes. A 24 órakor elhangzó utolsó dal előtt még a Coutry zene kedvelőinek is kedveskednek a szervezők.

Comments are closed.